ΞΑΝΑΓΙΝΕ ΕΛΛΗΝΑΣ

20210224_175018

Μετάφραση

Ο Βαρλάμης πάντα έγραφε και μετουσίωνε τα προσωπικά του βιώματα όπως και τις αξίες που τον ενέπνεαν σε μικρές ιστορίες. Το 2010 συγκεντρώσαμε αρκετές από αυτές σε έναν τόμο με τον τίτλο “ΞΑΝΑΓΙΝΕ ΕΛΛΗΝΑΣ” που έγινε από τις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ.

Πρόκειται για είκοσι μικρές απλές ιστορίες που κρύβουν μέσα τους διαχρονικές αξίες και χαρακτηριστικά του ελληνικού πολιτισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Βαρλάμης επέλεξε αυτή την περίοδο για να γίνει η έκδοση. Μία δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας, όχι μόνο για την οικονομική κρίση, αλλά κυρίως για την κρίση των αξιών που διέρχεται η κοινωνία μας.

Οι είκοσι αυτές μικρές  ιστορίες μας θυμίζουν την διαχρονική ταυτότητα του Ελληνισμού. Οι αξίες όπως η πίστη, η φιλία, η αλληλεγγύη, η λιτότητα, δεν είναι ρομαντικά στοιχεία μιας περασμένης εποχής, αλλά οι εφεδρείες του πολιτισμού μας που μπορούν να μας βγάλουν από την πολύπλοκη αυτή κρίση, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε πολιτειακό.

Οι ιστορίες μεταφράστηκαν και στα γερμανικά και εκδόθηκαν με τον τίτλο “Mein geliebtes Griechenland”.

τι είπαν..

Μάθε περισσότερα!

Διάλεξε μία ιστορία και διάβασέ την στην τάξη σου ή ακόμα και στο σπίτι σε όλη την οικογένεια. Στο βίντεο που είχαμε εξασφαλίσει θα χαιρετίσει την παρουσίαση και ο ίδιος ο συγγραφέας.