ΜΕΛΕΤΕΣ, ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ​

Η-ΠΡΩΤΗ-ΠΟΙΗΤΙΚΗ-ΣΥΛΛΟΓΗ copy

Ο Βαρλάμης από μικρός είχε έφεση στο γράψιμο. Ήταν το 1958 όταν ως μαθητής με έκθεση που είχε γράψει, κέρδισε μια υποτροφία από την τότε Βασιλική Οικογένεια της Ελλάδος και αυτό στάθηκε η αιτία να μπορέσει να ταξιδέψει, από νεαρή σχετικά ηλικία, στο εξωτερικό.

Μιλούσε άπταιστα ελληνικά και γερμανικά και μπορούσε να γράφει και στις δύο γλώσσες.

Εδώ θα αναφέρουμε περισσότερο τα βιβλία που έγραψε ή μεταφράστηκαν στην ελληνική γλώσσα. Αρκετά από αυτά μεταφράστηκαν και σε άλλες γλώσσες.

Υπάρχουν και ανέκδοτα έργα του που ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να τα εκδώσουμε. Στο γράψιμο ήταν το ίδιο παραγωγικός όπως και στη ζωγραφική. Είχε μεγάλο πάθος με το θέμα που καταπιανόταν και το ολοκλήρωνε συνήθως σε σύντομο χρόνο.

Αγαπούσε πολύ και την ποίηση. Έγραφε πάντα ποιήματα και την πρώτη ποιητική συλλογή του την εξέδωσε, μαθητής ακόμη, το 1958 από το τυπογραφείο Γούναρη στη Βέροια. Την περίοδο 2012 – 2014, σε μια έντονη περίοδο της ζωής του, έγραψε περισσότερα από 200 ποιήματα, μέρος των οποίων κατορθώσαμε να εκδώσουμε μετά τον θάνατό του το 2019.

Σχεδόν όλα τα βιβλία του Βαρλάμη που εκδόθηκαν είναι εξαντλημένα γι’ αυτό και η ψηφιοποίησή τους από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας είναι πολύτιμη.

Τα βιβλία του Βαρλάμη που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα είναι: